Turistii straini veniti la finala 'Europa League' au cheltuit circa 10 milioane de euro la Bucuresti

Data publicarii: 11-05-2012 | Actualitate

Turistii straini veniti la finala 'Europa League' au cheltuit in Bucuresti circa 10 milioane de euro, iar cu acest prilej Capitala a inregistrat cel mai ridicat numar de vizitatori de pana in prezent, aproximativ 25.000, potrivit unui comunicat transmis joi de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.

Primii spanioli au sosit la Bucuresti cu cateva zile inainte de finala iar hotelierii din Capitala au gazduit in aceasta perioada aproximativ 10.000 de turisti, gradul de ocupare ajungand la 95%. 

Conform FPTR, desi au fost hoteluri care au practicat in aceasta perioada tarife mari, acestea nu au fost numeroase, astfel media cazarii a fost de 120 euro de persoana pe noapte. Durata medie a sejurului a fost de 2,5 nopti, incasandu-se pentru cazare aproximativ 3 milioane de euro. Acestora li s-au alaturat alti 15.000 de vizitatori sositi cu avioane charter care au stat in Bucuresti mai putin de 24 ore. 

Cei 25.000 de turisti si vizitatori au cheltuit, in fiecare zi, in medie 150 euro pentru mancare, bautura si cumparaturi, valoarea totala a incasarilor fiind de aproximativ 6 milioane euro. Astfel, totalul incasarilor din servicii de cazare si alimentatie a fost de aproximativ 9 milioane euro. 

Datele prezentate de FPTR sunt aproximative si au fost obtinute pe baza estimarilor furnizate de membrii federatiei din Bucuresti, este mentionat in comunicat. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: